T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / MERKEZ - Kadıköy İlkokulu

Haberler

Nis

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün " Minik Eller, Büyük Hayaller'' etkinliği kapsamında, ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün görevlendirmiş olduğu Usta Öğretici Gizem KANBUR tarafından okulumuz öğrencilerine " Çinicilik " hakkında tanıtım çalışmaları yapılarak, uygulama yaptırılmıştır. Eğlenceli geçen etkinlik için Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ve Usta Öğretici Gizem KANBUR'a teşekkür ederiz.

Nis

 Okulumuzda, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar, rontlar, yarışmalar ve eğlencelerle dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Türk tarihin şanlı sayfalarından biridir Çanakkale Zaferi.
Tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir ulusun bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.
 
Millet olarak yokluk içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi, bugün de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir.
 
Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir.
 
Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü şehitlerimize borçludur. Toprağın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır.

Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

 

Mrt

stiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

 

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizde deprem bilincini canlı tutmak amacıyla 05 Mart 2024 tarihinde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili verilen bilgilendirmenin ardından gerçekleştirdiğimiz tatbikatta öğrencilerimiz tüm kurallara uyarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiler.

Şbt

Sağlık bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak protokolü ile gerçekleştirilen seminerde Dr. Meryem Özdemir ile Hemşire Selda Ürtiş tarafından öğrencilerimize; ağız ve diş sağlığı, akılcı ilaç kullanımı, bulaşıcı hastalıklardan korunma, el yıkama konuları anlatıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası 4. gününde kermesimizi 4. sınıf velilerimizin katkılarıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

 Okulumuz 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri için, Dönem Sonu Faaliyet Planı kapsamında, öğretmenlerinin eşliğinde "Doğa Bilincinin Kazandırılması" amaçlı ilimiz Altınova ilçesinde bulunan Hersek Lagünü'ne gezisi düzenlendi.Keyifli saatler geçiren öğrencilerimiz kuşların yaşamlarını gözlemledi. Hersek Lagünü çalışanları tarafından kuşlar tanıtıldı. Bu gezide ulaşım sponsorumuz olan Kadıköy Belediyesine, Hersek Lagünü yönetici ve çalışanlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftasının 2. günü deneylerle geçti. Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrendiler.

Ock

Anasınıflarımızın 1. Dönem Sonu Faaliyet Planı..

Ock

Okulumuzda 1. Dönem Sonu Faaliyet Haftası etkinliklerimiz. 

Ock

Okulumuzda 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize YEGES Kapsamında "Bir Takım Okumalar" projesi için Yazar Semra Akar ile söyleşi yapıldı.  "Erik Çekirdeğinin Büyülü Yolculuğu" kitabı ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtlayan yazarımıza teşekkür ederiz.

Ock

 Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, anasınıfı öğrencilerimize, Yazar Semra Akar tarafından masal anlatımı gerçekleştirdi. Çocukların heyecanla dinledikleri gözlendi. Öğretmen Yazar Semra Akar'a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz anasınıfı öğrencilerimize "Dilimizin Zenginleştirilmesi Projesi" kapsamında etkileşimli hikaye okuma çalışması yapıldı. Pano hazırlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Anasınıfı A öğrencilerinin günlerce emek vererek hazırladıkları Uzay Merkezimizin açılışını yine öğrencilerimizle yaptık. Uzay, gezegenler, güneş, ay ile ilgili sohbetler ve bikgi alışverişleri yaptık.Tahminlerde bulunduk ve  deneylerle tahminlerimizi karşılaştırdık. Bol kazanımlı bol bilgi dolu bir haftamızı daha geride bıraktık.